ЛАЗЕРНА ТРАНСКОН'ЮКТІВАЛЬНАЯ БЛЕФАРОПЛАСТИКА

13.01.2022

ЛАЗЕРНА ТРАНСКОН'ЮКТІВАЛЬНАЯ БЛЕФАРОПЛАСТИКА

Що таке трансконктивальна блефаропластика

Транскон'юнктивальна блефаропластика - це хірургічний метод усунення незначних дефектів або вікових змін шкіри повік без зовнішнього розрізу. Застосовується при простудних захворюваннях, набряках, позбавленні від легкої морської хвороби та інших косметичних проблемах. Такі операції можливі, якщо у пацієнта немає виступаючої шкіри голови та шкіри в периорбітальних ділянках очей гладка та еластична.

Підрозділяється на:

  • Пластик нижнього повік.
  • Пластикові верхніх повік.
  • Круглий пластик.

Кому показана транскон'юнктивальна блефаропластика

Прагнення виглядати молодо або позбутися від вад, що викликають психологічний дискомфорт - основні показання для підтяжки повік. До них можна віднести бажання підкоригувати азіатський розріз, опущені куточки очей, видалення жирових гриж.

Як робиться транскон'юктивальна блефаропластика

У разі необхідності виконання великого обсягу хірургічного втручання, операція може відбуватися під загальним наркозом. В основному транскон'юнктивальна блефаропластика робиться під місцевою анестезією. Пацієнт не спить і зовсім не відчуває болю.

При транскон'юнктивальній пластиці верхньої повіки хірург робить підшкірний прокол або розрізає внутрішню поверхню століття. Виробляє підтяжку шкіри, коригує лінію брів, видаляє жирові грижі. У проблемні зони, яким потрібно надати обсяг, перерозподіляє підшкірний жир.

Розріз при нижній блефаропластиці також проводиться по внутрішній стороні століття. Видаляються грижі, при необхідності усувається провисання нижньої повіки. Місце розрізу після загоєння повністю непомітно.

Кругова блефаропластика - це одночасна пластика як нижніх, так і верхніх повік. Є найбільш ефективним способом для досягнення максимального омолоджуючого результату. Може поєднуватися з кантопексіею (усуненням провисання нижньої повіки) та кантопластикою (корекцією розрізу очей). Надрізи проходять по внутрішній кон'юнктиві, після операції не залишається видимих ​​слідів втручання.

Для операції та подальшого спостереження досить пробути в клініці 3-5 годин, отримати схвалення у лікаря і відправлятися додому.

Переваги транскон'юктивальної блефаропластики

Прокинувшись від наркозу або вставши з операційного столу, пацієнт не відчуває болю. Під час операції тканини та шкірні покриви травмуються в мінімально необхідних місцях. Серед переваг такого роду пластики - короткий реабілітаційний період і відсутність швів.

Інструментарій та оснащення

Під час операції застосовуються сучасні хірургічні інструменти, що дозволяють зробити невеликі, тонкі надрізи у внутрішній частині століття в ресничной області. За допомогою спеціального ендоскопа проводиться підтяжка брів.

Результат транскон'юктивальної блефаропластики

Результатом від трансконьюктивальної блефаропластики стануть виразні очі та помолоділе обличчя. Ефект збережеться на 5-10 років. Термін залежить від індивідуальних особливостей пацієнта, способу життя і швидкості вікових змін.

Післяопераційний і відновний періоди

Трансконьюктивальна пластика повік - найменш травматичний спосіб оперативного втручання. У післяопераційний період може спостерігатися незначні набряки та деякий дискомфорт очей. Загоєння тканин, пухлина і гематоми пройдуть через 1-2 тижні. Через тиждень у пацієнта не буде ніяких передумов, щоб не піти на роботу. Протягом місяця краще не відвідувати сауну, солярій, тривалий час слід захищати очі від ультрафіолетових променів.

Питання

Через скільки часу після операції пройдуть набряки та синяки?

Тривалість реабілітаційного періоду залежить від складності операції та від типу шкіри й властивостей судин у пацієнта. Набряки та гематоми пройдуть через 1-2 тижні. Місяць, а деяким пацієнтам 2 місяці знадобляться для повного відновлення.

Збираюся робити кругову підтяжку обличчя, коли краще зробити блефаропластику?

Ці дві операції можна поєднати. Щоб легше пройшов реабілітаційний період, рекомендую на 10 день, коли прийдете в клініку знімати шви після кругової підтяжки, зробити блефаропластику.